April 22nd, 2015

Ne petrecem cea mai mare parte a timpului in fata calculatorului, scriind documente si rapoarte, citind emailul, cautand diferite lucruri pe Google sau verificandu-ne conturile de Facebook sau Instagram. Ar fi grozav daca am putea face toate aceste lucruri fara sa ne ridicam mainile de pe tastatura. Mai mult decat atat, am salva timp pretios. Eh bine, exista anumite trucuri si scurtaturi ale tastaturii cu ajutorul carora iti poti usura semnificativ munca. Iata 10 dintre ele.

Cum sa creezi un tab nou

Daca folosit Google Chrome la fel de des ca noi, aceste trucuri va vor prinde foarte bine. Pentru a crea un tab nou in Chrome, tot ce trebuie sa faci este sa apesi Ctrl + T (pentru utilizatorii Mac comanda este Command + T). Pentru a naviga intre diferite taburi, foloseste comanda Ctrl + Tab sau Ctrl + Page Down. Atunci cand vrei sa alternezi intre doua taburi, apasa Ctrl + Shift + Tab.

Cum sa adaugi un Bookmark

Cu ajutorul tastaturii iti poti marca instant paginile favorite printr-o combinatie simpla de taste. Apasa Ctrl + D ( pentru Mac comanda este Command + D) si astfel ai scutit timp pretios.

Cum sa introduci hiperlinkuri in Gmail

De acum incolo, atunci cand vrei sa introduci un link intr-un mail, nu mai este nevoie sa copiezi URL-ul si sa il lipesti in continutul mailului. Exista o solutie mai simpla. Selecteaza textul pe care vrei sa il transformi in link, apoi apasa comanda Ctrl + K (Command + K pentru Mac). Imediat va aparea o fereastra in care poti lipi URL-ul linkului.

Cum sa inchizi motorul de cautare

Daca vrei sa inchizi browserul instant, fara a folosi mouse-ul, poti folosi o scurtatura a tastaturii extrem de simpla: Alt + F4 (Command + Q pentru Mac)

Cum sa folosesti eficient Google Calendar

Daca obisnuiti sa folositi Google Calendar des, aceste trucuri va vor ajuta sa planificati si programati mai usor activitatile viitoare. Pentru a crea un eveniment nou, pur si simplu apasati tasta C. Daca ati navigat prin mai multe date sau evenimente si vreti sa reveniti la data curenta, apasati tasta T

Scurtaturi in Gmail

Pentru a trimite un mail in Gmail instant, fara a folosi mouseul, apasati combinatia de taste Ctrl + Enter (Command + Enter pentru Mac). Cu ajutorul comenzii Ctrl/Command + Shift + C poti adauga mai usor destinatarii in domeniul CC, iar prin comanda Ctrl/Command + Shift + B pot adauga destinatari in campul BBc

Scurtaturi pentru Facebook

Poti naviga mai usor prin feedul de Facebook, apasand tasta J pentru a merge in jos si tasta K pentru a merge in sus. Daca iti place o postare, ii poti da un Like apasand tasta L. De asemenea, poti posta ceva apasand tasta P si poti impartasi postarea respectiva apasand tasta S. Poti comenta la o postare, fara a folosi mouseul, apasand tasta C.

Scurtaturi pentru Twitter

Iata cateva scurtaturi extrem de simple pentru microreteaua de socializare Twitter: pentru un tweet nou, apasa tasta N; pentru a raspune unui tweet apasa tasta R; pentru a marca un tweet drept favorit apasa tasta F.

Vezi Desktop-ul

Daca ai mai multe ferestre deschise si vrei acces la desktop rapid, fara sa folosesti mouseul, apasa Windows key + D pentru PC sau F11 pentru Mac.

Selecteaza Address Bar-ul

Daca vrei sa tastezi rapid o adresa URL, scurtatura Ctrl/Command + L s-ar putea dovedi extrem de folositoare.

Tags: , , , ,